Dag 17&18

Nu blev det två dagar på samma igen, fast jag hade tänkt bättra mig. Nåja, jag skyller på tvätt och mys med karlen ^^

Dag 17 – Länder jag vill besöka

USA, Irland, Australien, Grekland, Island, England, Skottland.. Jag vill se världen :)

Dag 18 – Vad jag åt idag
Det har ju inte hunnit bli så mycket eftersom klockan bara är tio än. Men jag åt banan och yoghurt när jag gick upp, och nu har jag ätit en macka (vitt bröd eftersom det är lördag!) och häller i mig kaffe till melodikrysset.

Dag 16

Dag 16 – Innehållet i min väska

Det varierar ju lite beroende på var jag ska och sånt, men jag har förstås några saker som alltid hänger med. Plånbok, försvarets hudsalva, handkräm, handsfree, tuggummi, pass och nycklar är mina ständiga kompanjoner ^^

Dag 15

Dag 15 – Någonting jag ångrar
Jag ångrar att jag hoppade av gymnasiet. Hade jag inte gjort det så kunde jag vara färdigutbildad nu, men istället har jag inte ens börjat på högskola eller universitet ännu. Hoppas verkligen jag kommer in på lärarprogrammet på högskolan, jag vill göra nåt med mitt liv.

Dag 13&14

Nu har jag missat en dag igen, jag var inget bra på det här med att blogga varje dag..

Dag 13 – Mitt drömbröllop
När jag dagdrömmer om mitt bröllop ser jag framför mig hur jag och Jonas står i en skogsglänta på en vacker höstdag omgivna av nära vänner och familj och lovar varandra evig trohet. Inget gudprat överhuvudtaget, ingen kyrka. Bara kärlek. Efter själva ceremonin blir det en sjuhelvetes fest och alla är glada och nöjda och båda familjer kommer väldigt bra överrens. That's it. Inget speciellt ovanligt :) Dessutom har jag naturligtvis dagdrömt en hel del om min klänning :P Den ska inte vara vit. Jag vill ha en goth-inspirerad klänning, svart med mörklila detaljer. Dessutom ska jag vara smal och skitsnygg i den, så mitt drömbröllop kommer inte ta plats än på ett tag.

Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen
Hittar ingen bild som är tagen för exakt ett år sen, så det får bli den här bilden som är tagen i september 2009 istället. Det var innan jag började motionera och jag har gått ner 20kg sen dess, så jag är lite smalare nu tack och lov.


Dag 12

Dag 12 – En bild på ett ställe jag varit påVy över Edinburgh från slottet. En fin stad med vackra hus och människor med underbara skotska dialekter <3

Dag 10&11

Det bidde inget inlägg igår för jag hade mysdag med världens bästa karl ^^ Så jag gör två dagar idag med.

Dag 10 – En bild på mig idag
Nu tänker jag fuska och lägga upp en bild på mig från förra veckan. Det är tillräckligt aktuellt tycker jag :PDag 11 – Ett konstigt fakta om mig
Jag har sjukt många koppar och muggar i alla storlekar och former. Sist jag räknade (för ungefär ett år sedan) hade jag 109st. Jag gillar koppar.

Dag 9

Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän

Min bästa vän heter Annika. Vi har varit bästisar sen 1997 och kommer förhoppningsvis alltid hålla ihop. Hon kommer vara mina barns moster och hennes barn kommer vara mina barns kusiner <3Den här bilden togs när vi bakade pepparkakor 27 november 2006, vi gjorde krigsmålningar av mjöl ^^

Dag 8

Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade
Tja du, den var svår. Jag röker inte, snusar inte, dricker alkohol väldigt sällan, och knarkar inte. Den enda dåliga vanan jag kan komma på att jag har är att jag alltid sätter mig vid datorn eller med en virkning när jag egentligen borde städa. Jag kommer aldrig bli nån bra hemmafru :P

Dag 7

Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon kronor
Först skulle jag betala min csn-skuld. Sen skulle jag ge massa tusenlappar till mina syskon och föräldrar, för de behöver och förtjänar det. Sen skulle jag släpa med mig sambon till USA för ett besök hos hans syster i Kalifornien, och kanske en vecka i New York för jag vet att han alltid velat åka dit. Efter det skulle jag släpa med mig honom på en lång semester i Storbritannien och Irland med minst ett par nätter i Dublin, Glasgow, Edinburgh, Chester och London. Och på en Beatlesturistbuss i Liverpool. Den dyraste sorten. Efter det skulle jag nog bara njuta av att kunna betala alla räkningar så karln slipper, och plugga utan att ta csn-lån. Och jag skulle ge pengar till barncancerfonden varje månad, det är något jag alltid velat göra.

Dag 6

Dag 6 – Min favoritbok

Såhär i efterhand så önskar jag att jag hade ändrat dag 6 till nåt lättare.. Jag läser massor. Jag har alltid en bok på nattuksbordet och en ljudbok laddad i telefonen. Som följd till detta har jag sjukt många favoritböcker och de flesta är fantasyböcker. Att välja en är helt enkelt omöjligt så istället för "min favoritbok" fegar jag ur och skriver om vad jag läser och lyssnar på för tillfället.

Jag läser just nu "Ship of Magic" av Robin Hobb. Innan jag började med den läste jag om hennes trilogi om the Farseers och när jag är klar med Liveship Traders-trilogin ska jag läsa om hennes Tawny Man-trilogi. Jag har inte läst Liveship Traders-trilogin förr, så jag tänkte att när jag ändå skulle läsa om både Farseers och Tawny Man så petade jag in Liveship Traders i mitten, där de ska vara. Det har gått segt med första boken hittills då den är så annorlunda jämfört med både Farseers och Tawny Man. Hon skriver på ett helt annat sätt, det var väldigt förvirrande i början. Men nu har jag börjat tänka på boken annorluna. Istället för att försöka passa in de nya människorna och omgivningarna i samma värld som Farseers utspelar sig i så har jag börjat tänka på den här boken som oberoende de andra trilogierna. Sedan jag började tänka så har det varit mycket roligare att läsa och jag har börjat koncentrera mig mer på karaktärerna, som alltid är viktiga för mig i en bok. Oftast är karaktärerna mycket viktigare för mig än händelserna. En bok kan som har totalt meningslös handling men fantastiska karaktärer är för mig en bra bok.

Den bok jag lyssnar på för tillfället är bok nummer 4 i Sookie Stackhouse-böckerna, Dead to the World. Jag var inte så förtjust i tv-serien och slutade titta någonstans i mitten av andra säsongen men blev nyfiken på böckerna. Nu har jag alltså kommit till fjärde boken och jag älskar dom. Charlaine Harris är väl inte en fantastisk författarinna, hon använder samma uttryck för ofta och skriver lite.. jag vet inte hur man ska beskriva det, men nybörjaraktigt skulle man väl kunna säga. Det känns som att hon skulle ha varit runt 20 när hon skrev dom istället för 50. Men jag älskar karaktärerna, det finns humor och det blir liksom lite lagomt spännannde. Jag sitter inte och håller andan av spänning, men är alltid nyfiken på vad som komma skall och det är väldigt uppfriskande med böcker där det faktiskt händer oförutsedda saker. Nästan vad som helst kan hända när som helst och man är aldrig riktigt beredd på det. Dessutom är det sjukt mycket sexscener. Ibland går jag och lyssnar på stan och helt plötsligt beskrivs (väldigt detaljerat) intensiva sexakter. Det har hänt mer än en gång att jag har gått och rodnat till synes utan anledning. Så, som sammanfattning är jag fast i böckerna och ser fram emot resten av serien.

Jösses vad långt det blev nu, jag är lite trött i huvudet! En kopp kaffe till kanske skulle nog behövas :)

Tekanna

Jag är med och tävlar om en jättefin tekanna på "Broarne - inredning för egensinniga"
Den är verkligen hur fin som helst och skulle passa finfint på mitt skrivbord som är överbelamrat av garner och virknålar ^^

En tävling

Jag tävlar om paket nummer ett på http://svartahusets.blogspot.com/2011/04/utlottning.html
Jag valde paket 1 eftersom jag alltid velat prova sticka tovade tofflor och te är min drog <3

Dag 4 & 5

Jag glömde bort att skriva här igår eftersom jag umgicks med en mycket god vän hela dagen.
Så jag tar både dag 4 och dag 5 idag.

Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar
Mitt mål här i livet är att bli lärare. Jag skickade in min ansökan till högskolan i förrgår och förhoppningsvis blir jag antagen och får börja plugga i höst. Helst vill jag jobba med barn i första halvan av grundskolan, då jag tycker att en bra början i skollivet är viktig för hur resten av skollivet blir. Bra början = bra fortsättning. I andra hand ansökte jag till grundskolans andra hälft och som tredje val blev högstadiet. Om det blir högstadiet jag hamnar i så vill jag bli engelskalärare eftersom engelska är så enormt viktigt i dagens internationella samhälle.
När jag har fått min examen vill jag börja spotta ur mig ungar! Minst två vill jag ha, helst tre. Mina barn ska inte behöva vara enda barnet, de ska få uppleva hur underbart det är att vara omgiven av syskon <3

Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu
Ett jobb. Jag har varit arbetslös ett bra tag nu, och jag är sjukt less både på att gå runt hemma och dega och på att aldrig ha pengar. Helst skulle jag vilja ha ett sommarjobb eftersom jag vill plugga i höst, och lite extrapengar till min och sambons USA-resa hade inte varit helt fel.

Dag 3

Dag 3 – Min favoritårstid

Min favoritårstid är utan tvekan vintern <3 Jag älskar kylan, att gå runt och mysa i stora halsdukar och mössor, att slippa myggor (och flugor, getingar och kryp i allmänhet med för den delen) och inte minst älskar jag snön! Det finns inget vackrare än en kylig vintermorgon när solen lyser på nyfallen, helt orörd snö <3 Dessutom kan man göra snögubbar! :D Det här är Jan-Morgan, han bodde i min frys ett tag vintern 2006-2007 men när jag flyttade kunde jag ju inte ta med honom så han fick bo utanför köksfönstret istället.


Dag 2

Dag 2 – Min musiksmak

Jag älskar musik! Jag lyssnar på allt från Beatles till Metallica, från Frank Sinatra till Lars Winnerbäck. Men pop, schlagermusik, dansband, house/trans/dunkaskit är något jag inte förstår mig på. Ska jag lyssna på musik så ska det vara något som är värt att lyssna på. Ibland dyker det dock upp en poplåt på radion som jag faller för, men det är ytterst sällan.

Dag 1

En bild på mig + 10 fakta om migTokig bild med läsglasögon och trollhår, jag ser egentligen inte riktigt så galen ut :P

Fakta
1: Jag föddes i Umeå
2: Jag bor i Gävle
3: Jag har världens bästa sambo
4: Jag är sjukt less på att vara arbetslös
5: Jag vill bli lärare
6: Jag har tre biologiska syskon och en sorella
7: Jag är beroende av handkräm
8: Jag älskar att virka amigurumi
9: Jag avskyr att fästa trådar
10: Jag är något av en språkpolis

25 dagar

Istället för att göra en tråkig och krystad presentation av mig själv tänkte jag ge mig på en sån där "30 dagar"-lista, men hittade ingen passande så det fick bli en jag hittade med 25 dagar istället. Fast jag ändrade den lite, en del saker i originalet är bara för ointressanta :P

Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig
Dag 2 – Min musiksmak
Dag 3 – Min favoritårstid
Dag 4 – Mina mål/drömmar/önskningar
Dag 5 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu
Dag 6 – Min favoritbok
Dag 7 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon kronor
Dag 8 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade
Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän
Dag 10 – En bild på mig idag
Dag 11 – Ett konstigt fakta om mig
Dag 12 – En bild på ett ställe jag varit på
Dag 13 – Mitt drömbröllop
Dag 14 – En bild på mig själv för ett år sen
Dag 15 – Någonting jag ångrar
Dag 16 – Innehållet i min väska
Dag 17 – Länder jag vill besöka
Dag 18 – Vad jag åt idag
Dag 19 – En bild på det jag köpte senast
Dag 20 – Min favoritfilm
Dag 21 – En bild på mig själv som är tagen av någon annan
Dag 22 – Min reaktion när jag ser mig själv i spegeln
Dag 23 – En låt som gör mig glad
Dag 24 – Mitt favoritprogram
Dag 25 – Min vardag

En till tävling

Är med i två tävlingar på en dag, känns som en bra början :D

Sandra lottar ut ett exemplar av hennes söta bok på sin blogg, kunde inte låta bli att tävla!

http://garnogott.blogspot.com/ är bloggadressen, och så här fin är boken:


Tävlar!

Jag är med och tävlar om finfina garner från Järbo, tävla du med! :)
http://pysselstund.blogspot.com/


Blogg nummer tre

Bloggar är verkligen något jag är dålig på, det här är tredje försöket att hållla liv i en sådan. Men jag vill gärna visa upp mina virkade alster och vara med i bloggtävlingar, så tredje gången gillt :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0